P
U
S
C
P
S
N
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vstupní strana | Česky
29.03.2024 - 12:48 CET Přihlášení uživatele
 Pouze ve vybrané rubrice
 Hledání i v textu článku
 Hledání i v seznamu příloh
 

Mobilní míchárny

Tisk PDF dokument Pošli upozornění na záznam Zpět

Technologický postup výroby

a)     Příjem surovin: volně ložené krmné suroviny jsou nasávány pneumatickou nasávací hadicí opatřenou nasávací jehlou do šrotovníku či do mačkadla. Tyto suroviny lze do míchacího zařízení dopravit též bez šrotování. Před vstupem do šrotovníku, resp. mačkadla, procházejí suroviny přes překlopnou váhu s přesností vážení 10, resp. 20 kg. Po sešrotování či namačkání jsou suroviny dopravovány do míchacího zařízení. Suroviny v obalech jsou po ručním odvážení dopraveny hydraulickým vyklápěčem a šnekem do míchacího zařízení.

b)     Opracování surovin: požadovanou zrnitost zajišťují výměnná síta kladívkového šrotovníku. Síta mají oka o velikosti 3; 3,5; 4; 4,5 a 5 mm. V případě mačkání jsou zrna namačkána mechanickým mačkadlem s nastavitelnou šíří mačkací spáry. Doplňková krmiva jsou navažována ručně nebo jsou používána již navážená originálně zabalená doplňková krmiva.

c)     Míchání: zároveň s nasáváním surovin začíná proces míchání, který trvá ještě 5-10 minut po ukončení nasávání a pokračuje při vyprazdňování míchacího zařízení. Doba vyprazdňování je 8-12 minut.

d)     Expedice hotové směsi: hotové směsi jsou dopravovány  do zásobníků směsí pneumaticky (vyfukovány) nebo jsou vyskladňovány mechanicky šnekem do připravených obalů či kontejnerů, případně do místností či jen volně na zem. Směsi jsou mezi místem výroby a místem vykládky dopravovány provozovatelem v míchacím zařízení.